Jurist

Mw mr. A. Weterings

Jurist mw mr A. Weterings achter de computer

De sfeer was vanaf het eerste sollicitatiegesprek erg fijn. De openheid en manier waarop ik werd verwelkomd binnen het team hebben mij erg enthousiast gemaakt!

Mijn naam is Annick Weterings en ik ben 24 jaar. Ik ben geboren in Leiden en het is de stad waar ik ook mijn studie Rechten heb gevolgd.

Mw mr. A. Weterings & opleiding

Rechtsgeleerdheid & Minor Intelligence Studies

In 2016 ben ik begonnen met de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van mijn Bachelor heb ik in mijn tussenjaar een Minor Intelligence Studies gedaan.

Enthousiasme voor

het strafrecht

Ik heb een half jaar stage gelopen bij het Openbaar Ministerie. Deze stage heeft mijn enthousiasme voor het strafrecht uitgebreid en leidde onder andere tot de keuze voor mijn Master. In 2020 ben ik begonnen aan de Master Straf- en Strafprocesrecht, wederom aan de Universiteit Leiden. Ondanks dat het merendeel van de master zich afspeelde tijdens de Coronapandemie, heb ik daar veel plezier aan beleefd. Zo veel, dat ik er voor had gekozen om nog een Master te doen. In 2021 ben ik begonnen aan de Master Public International Law. Gelukkig kon ik deze Master volledig fysiek volgen en heb ik mijn laatste studiejaar ‘als vanouds’ af kunnen maken.

Passie

voor Hockey

Na mijn afstuderen heb ik een welverdiende vakantie genomen, waarin ik de tijd kon nemen om te bedenken wat ik wilde gaan doen. Ik had zes jaar lang gestudeerd en naast mijn studie zat ik ook in het eerste team van mijn hockeyclub L.S.C. Alecto. Als ik niet bezig was met studeren, dan was het wel met hockey. Vijf keer in de week trainen/wedstrijd spelen is heel leuk, maar op een gegeven moment wilde ik wat anders. Gedurende mijn vakantie heb ik besloten om niet meer als keeper in het eerste te spelen, maar als spits in het tweede team. Hierdoor kon ik mij volledig gaan focussen op mijn carrière.

Interesse in

jeugdrecht en bescherming van kinderen

Zowel het strafrecht en het internationaal publiekrecht kennen veel aspecten. Gedurende mijn studie merkte ik dat mijn interesse voornamelijk werd gewekt door de aspecten die te maken hadden met het jeugdrecht en de bescherming van kinderen. Mijn beide scripties hadden hier ook mee te maken. Mijn eerste scriptie ging over de misstanden binnen de turnwereld en mijn tweede scriptie ging over het seksueel misbruik van kinderen binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Ik ging daarom op zoek naar een baan die bij mijn interesse aansloot. Bovendien sprak de advocatuur mij ook aan en kon ik zo mijn zoektocht beginnen.

Jurist

Strafrecht, jeugdrecht en familierecht

Na wat zoeken kwam ik terecht bij Advocaat Weermeijer (inmiddels La Causa Advocaten). Ik zag dat zij gespecialiseerd zijn in het familie- en jeugd- en het strafrecht. Voor mij was dit een kans om mijn kennis van het strafrecht toe te passen en mijn kennis van het familie- en jeugdrecht uit te breiden. Bovendien was de sfeer vanaf het eerste sollicitatiegesprek erg fijn. De openheid en manier waarop ik werd verwelkomd binnen het team hebben mij erg enthousiast gemaakt om hier mijn carrière als jurist te beginnen.

Juridisch advies of een advocaat nodig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Online of op een van onze kantoren.

Maak vrijblijvend een afspraak