Advocaat (stagiair)

Mw mr. A. Weterings

De sfeer was vanaf het eerste sollicitatiegesprek erg fijn. De openheid en manier waarop ik werd verwelkomd binnen het team van La Causa Advocaten hebben mij erg enthousiast gemaakt!

Opleiding
rechtsgeleerdheid & Minor intelligence studies

Mijn naam is Annick Weterings. Ik ben geboren in Leiden en het is de stad waar ik ook mijn studie Rechten heb gevolgd. Al van jongs af aan, heb ik interesse gehad in het recht. Mijn toekomstdroom in de brugklas van de middelbare school, was om strafrechtadvocaat te worden. In 2016 ben ik daarom begonnen met de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden, waar ik mijn passie voor het strafrecht heb aangewakkerd. Na het behalen van mijn Bachelor heb ik in mijn tussenjaar een Minor Intelligence Studies gedaan, waarbij ik meer in aanraking kwam met de inlichtingen-kant van het strafrecht.

Enthousiasme voor
Het strafrecht

Ik heb een half jaar stage gelopen bij het Openbaar Ministerie. Hier behandelde ik onder andere artikel 12 Sv-klachten en was ik griffier bij de OM-hoorzittingen. Deze stage heeft mijn enthousiasme voor het strafrecht uitgebreid en leidde onder andere tot de keuze voor mijn Master. In 2020 ben ik begonnen aan de Master Straf- en Strafprocesrecht, wederom aan de Universiteit Leiden. Ondanks dat het merendeel van de master zich afspeelde tijdens de Coronapandemie, heb ik daar veel plezier aan beleefd. Zo veel, dat ik ervoor had gekozen om nog een Master te doen. In 2021 ben ik begonnen aan de Master Public International Law. Gelukkig kon ik deze Master volledig fysiek volgen en heb ik mijn laatste studiejaar ‘als vanouds’ af kunnen maken.

Passie
voor hockey

Na mijn afstuderen heb ik een welverdiende vakantie genomen, waarin ik de tijd kon nemen om te bedenken wat ik wilde gaan doen. Ik heb zes jaar lang gestudeerd en naast mijn studie zat ik ook in het eerste team van mijn hockeyclub L.S.C. Alecto. Als ik niet bezig was met studeren, dan was het wel met hockey. Vijf keer in de week trainen/wedstrijd spelen is heel leuk, maar op een gegeven moment wilde ik wat anders. Gedurende mijn vakantie heb ik besloten om niet meer als keeper in het eerste te spelen, maar als spits in het tweede team. Hierdoor kon ik mij volledig gaan focussen op mijn carrière.

Interesse in
jeugdrecht en bescherming van kinderen

Zowel het strafrecht als het internationaal publiekrecht kennen veel aspecten. Gedurende mijn studie merkte ik dat mijn interesse voornamelijk werd gewekt door de aspecten die te maken hadden met het jeugdrecht en de bescherming van kinderen. Mijn beide scripties hadden hier ook mee te maken. Mijn eerste scriptie ging over de misstanden binnen de turnwereld en mijn tweede scriptie ging over het seksueel misbruik van kinderen binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Ik ging daarom op zoek naar een baan die bij mijn interesse aansloot en waar ik mijn kennis van de twee rechtsgebieden kon toepassen. Bovendien sprak de advocatuur mij ook aan en kon ik zo mijn zoektocht beginnen.

Advocaat (stagiair)
strafrecht, jeugdrecht en familierecht

Na wat zoeken kwam ik terecht bij Advocaat Weermeijer (inmiddels La Causa Advocaten). Ik zag dat zij gespecialiseerd zijn in het familie– en jeugd– en het strafrecht. Voor mij was dit een kans om mijn kennis van het strafrecht toe te passen en mijn kennis van het familie- en jeugdrecht uit te breiden. Het bleek daarnaast dat ik ook mijn kennis op internationaal gebied kon toepassen, aangezien het kantoor veel IKO/ Child abduction (internationale kinderontvoeringszaken) behandelt. Bovendien was de sfeer vanaf het eerste sollicitatiegesprek erg fijn. Het kantoor biedt mij de mogelijkheid om mijzelf zowel op juridisch vlak als op persoonlijk vlak te ontwikkelen. De openheid en manier waarop ik werd verwelkomd binnen het team hebben mij erg enthousiast gemaakt om hier mijn carrière als jurist te beginnen. Inmiddels ben ik op 23 februari 2024 beëdigd tot advocaat (stagiair).

Op de hoogte blijven?
LinkedIN

Volg mij hier op LinkedIn

Juridisch advies of een advocaat nodig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Online of op een van onze kantoren.

Maak vrijblijvend een afspraak