Diefstal of inbraak

Enig goed dat aan een ander toebehoort wegnemen,
met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, al dan niet met braak
Direct een advocaat nodig?

Heeft u een dagvaarding ontvangen?

Kom goed voorbereid voor de rechter

Bent u verdachte van een diefstal of een inbraak? U wilt vast weten wat de straf is voor een dergelijk misdrijf. Bent u benieuwd naar wat de politie heeft opgeschreven? Of misschien bent u onschuldig en wordt uw onschuld ten onrechte niet aangenomen. Misschien heeft u al vastgezeten of gaat het om een familielid die in de problemen is gekomen? Het kan ook zijn dat er nader onderzoek moet worden gedaan of dat de zaak beter anders kan worden afgedaan door de Officier van Justitie.

Deskundige hulp

Wij bieden deskundige hulp bij uw situatie. Het is vooral belangrijk dat de rechter en de Officier van Justitiegoed naar uw kant van de zaak kijken. Wij zorgen voor de juridische vertaling en verdediging van uw belangen.

Toevoeging

Rechtsbijstand op basis van een toevoeging is geen enkel probleem. Bij vrijspraak is de bijstand zelfs helemaal gratis en heeft u wellicht nog recht op een schadevergoeding.

 

De voorbereiding

U staat er niet alleen voor

Een verdenking van een strafbaar feit kan grote gevolgen voor u hebben. Wij zullen in gewone taal de zaak met u bespreken, voorbereiden en onderzoeken, zodat u met een gerust hart uw verhaal kunt doen bij de rechter. Heeft u zorgen over de strafmaat? Vanwege onze jarenlange ervaring met het strafrecht, kunnen een inschatting maken van de gevolgen van een veroordeling, de op te leggen straffen en eventuele alternatieven die in uw voordeel kunnen zijn.

De zitting

Het onderzoek ter terechtzitting

Voordat de rechter tot een bewezenverklaring over kan gaan, moet hij of zij eerst onderzoeken of het ten laste gelegde feit daadwerkelijk aan de wettelijke omschrijving voldoet. De rechter gaat met u in gesprek over uw rol en aandeel en bekijkt of er omstandigheden zijn die de zaak verzachten. Wij zullen de juridische vertaalslag maken en uw belangen behartigen. Moet u voorkomen? Neem dan direct contact met ons op!

Bij welke rechter moet u komen?

Politierechter of Meervoudige Kamer

De meeste verdenkingen van diefstal of diefstal met braak worden berecht door de Politierechter. Soms komt het voor dat een dergelijke zaak voor moet komen bij de meervoudige kamer. Dat betekent dat u niet bij één maar bij drie rechters tegelijk moet komen. Groot verschil tussen beide is dat de Politierechter hoogstens twee jaar gevangenisstraf kan opleggen. Een ander verschil is dat de Politierechter vaak direct uitspraak doet, in tegenstelling tot de Meervoudige Kamer, die in de regel 14 dagen later uitspraak doet.

Bel La Causa Advocaten voor uw rechtsbijstand

Strafrecht advocaat nodig?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek op onze kantoren in Leiden en Delft of online.