De kosten van onze advocaten en juristen

Omdat u graag wilt weten waar u aan toe bent
Meer informatie opvragen

Tarief advocaat

Uurtarief | Toevoeging / Pro deo | Rechtsbijstandverzekering

Uiteraard wilt u weten wat de kosten zullen zijn wanneer u gebruik maakt van onze diensten. In het eerste gesprek zullen wij duidelijk bespreken wat het tarief is en of u in aanmerking komt voor een toevoeging (pro deo) of dat u gebruik kunt maken van uw rechtsbijstandverzekering. Wanneer u op voorhand al vragen heeft hierover, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

U kunt op de website www.rechtsbijstand.nl meer inforrmatie vinden over toevoegingszaken.

Time well spent is not wasted

afbeelding bij uurtarief advocaat

Uurtarief

Het tarief van een advocaat

Het uurtarief wordt berekend per eenheden van 6 minuten. Een eenheid bedraagt het uurloon van de medewerker, jurist of advocaat, excl. BTW. Uitsluitend de daadwerkelijk aan uw zaak bestede tijd wordt in rekening gebracht. Bij het intakegesprek zal het tarief duidelijk worden besproken. Indien een procedure noodzakelijk is, zullen tevens griffierecht en uittrekselkosten in rekening worden gebracht.

Meer informatie over de kosten van een rechtzaak vindt u ook op www.rechtspraak.nl

Toevoegingszaken ofwel Pro-deo

Voor als uw inkomen niet voldoende toerijkend is

Tijdens het intakegesprek bespreken wij met u of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (een ‘toevoeging’). Hierbij speelt de hoogte van het (gezins-) inkomen en uw vermogen een rol. De aanvraag voor de toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand regelen wij voor u. Wel moet u rekening houden met een eigen bijdrage. Hiervoor is een korting mogelijk als u belt met het Juridisch Loket: 0900 – 8020.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Raad voor rechtsbijstand

afbeelding bij uurtarief advocaat
afbeelding bij uurtarief advocaat

Rechtsbijstandverzekering

Voor vergoeding van uw advocaatkosten

De kosten van een advocaat worden door sommige rechtsbijstandverzekeraars vergoed. Mocht u of een huisgenoot van u een rechtsbijstandverzekering hebben met de juiste dekking, dan nemen wij contact voor u op met de verzekeraar. Wanneer zij dekking verlenen, dan maken wij met hen afspraken over de kosten en de werkzaamheden. U heeft zodoende goede rechtsbijstand en u hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten.

(pro deo) Advocaat nodig?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek op onze kantoren in Leiden en Delft of online.