Over advocaat Weermeijer en La Causa advocaten

Een betrokken team onder leiding en begeleiding van het echtpaar Weermeijer-Patist
Maak een afspraak

Over La Causa Advocaten

Leiden & Delft

In het hartje van historisch Leiden – en sinds 2022 ook weer in Delft – helpen wij al jarenlang vele cliënten aan een succesvolle afronding van hun juridische procedures. Dit doen wij met veel passie en plezier, want uw zaak betekent veel voor ons.

Flinke groei

Sinds 2004 staan wij voor u klaar om u te helpen bij Familie-, Jeugd- en Strafzaken en Internationale Kinderontvoeringskwesties. U kende u ons al onder de naam ‘Advocaat Weermeijer’. In de afgelopen tijd hebben wij een flinke groei doorgemaakt. Aan het begin van 2022 bestond ons kantoor nog uit slechts één advocaat en een secretaresse. In de tussentijd hebben wij een heus team van gemotiveerde specialisten.

Echtpaar Weermeijer-Patist

Medio 2022 hebben wij besloten om onze krachten te bundelen. De droom van mr Weermeijer-Patist was om ooit een groot kantoor te realiseren. Zijn zaken in goede banen leiden nam echter te veel tijd in beslag. Voor groei was het noodzakelijk dat de dagelijkse leiding voor iemand anders zijn rekening zou komen. Daar lag voor ons een kans. Mw T. Weermeijer-Patist is van nature rustig en georganiseerd. Haar leidinggevende kwaliteiten, overzicht en visie waren een uitstekende aanvulling op de kwaliteit van de dienstverlening. Het idee om samen te gaan werken was dan ook zo genomen. Wij kennen elkaars krachten en  kunnen elkaar uitstekend aanvullen. Daarin lag ook de mogelijkheid besloten om te kunnen groeien. De droom werd een realiteit:  ‘Zij runt de zaak, hij de zaken’.

Sindsdien is een flink aantal medewerkers ons team komen versterken. Daarnaast hebben wij, naast de locatie in Leiden, een tweede locatie in Delft geopend. Door deze groei en transformatie werd het ook tijd voor een nieuwe naam: La Causa Advocaten.

Goede sfeer

La Causa Advocaten is een informeel advocatenkantoor dat bestaat uit een team van gemotiveerde, ervaren advocaten, juristen, juridisch medewerkers en juridisch secretaresses. De sfeer op het kantoor vinden wij een van de belangrijkste middelen om ons werk goed te kunnen doen. Daarom bieden wij onze medewerkers een familiaire, open en flexibele werkomgeving. Ons streven is dat iedereen met een goed gevoel naar zijn of haar werk gaat, want plezier in het werk verbetert de kwaliteit daarvan!

Klanttevredenheid

Onze medewerkers hechten allemaal een grote waarde aan klanttevredenheid. Met de verschillende juridische achtergronden én de motivatie die elk van ons heeft, zijn wij in staat u als tevreden klant door een juridisch proces heen te helpen. Dat doen wij op een moderne en informele manier, waardoor wij snel en efficiënt kunnen werken.

La Causa staat voor u klaar

Talloze Familie- en Jeugdzaken hebben wij succesvol afgehandeld en daarnaast hebben wij een aantal spraakmakende strafzaken gedaan, waaronder het grote ‘Eris-proces’. Meerdere malen werkten wij mee met het programma ‘Ontvoerd’ van John van den Heuvel, zodat u ons wellicht al eens op de televisie heeft gezien. Met de visie gericht op groei en tevreden klanten, onze grootste drijfveer, gaan wij met veel enthousiasme voor u aan het werk. Ons doel is u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Mocht u in een juridische procedure verstrengeld raken; La Causa Advocaten staat voor u klaar!

De historie van La Causa

amsterdam

Vader & zoon

Weermeijer

De historie van La Causa begon bij een kleine jongen die mee ging naar het advocatenkantoor van zijn vader in Amsterdam. Hier ontstond zijn interesse en passie voor het vak. Zijn vader stond destijds de ontvoerder van Gert-Jan Heijn (van Albert Heijn) bij en ook één van de Heineken ontvoerders.

Beëdiging

tot advocaat (2004)

Mr J.H. Weermeijer-Patist werd in 2004 beëdigd tot advocaat en werkte, na zijn start in de Hoekse Waard, bij een sociaal advocatenkantoor in Den Haag tot in 2011 hij als zelfstandig ondernemer aan de slag ging. Een belangrijke les bij dit kantoor was dat iedereen recht heeft op een goede advocaat.

rechtbank
advocatenkantoor met wetboeken strafrecht advocaat

Specialisatie

Rechtsgebieden

Een van de eerste zaken van mr J.H. Weermeijer-Patist betrof een echtscheidingskwestie, waarna hij zich heeft gespecialiseerd in het Personen- en Familierecht. Later kwamen hier ook strafzaken bij. Inmiddels heeft hij zich ook gespecialiseerd in het Jeugdrecht. Zijn passie ligt toch wel bij de Internationale kinderontvoeringszaken.

Advocaat Weermeijer

in Delft en Leiden

Na een prettige samenwerking met mr B.C.V.J. van Leur als Van Leur | Weermeijer advocaten, koos mr J.H. Weermeijer-Patist er in 2017 voor om de onderneming zelfstandig voort te zetten onder de naam Advocaat Weermeijer. Eerst in Delft en vanaf 2019 ook in Leiden. Vanaf het begin heeft hij zijn praktijkruimte gedeeld met zijn echtgenote, steun en toeverlaat en thans zakenpartner mw Weermeijer-Patist.

advocaat weermeijer
advocaat mr JH Weermeijer en echtgenote mw T Weermeijer-Patist

Echtpaar Weermeijer-Patist start

La Causa advocaten

De goedlopende onderneming kreeg, wegens zijn succes, grote behoefte aan uitbreiding. Met ingang van 2022 trad de echtgenote van mr J.H. Weermeijer-Patist, mw T. Weermeijer-Patist, officieel toe tot de organisatie en werd besloten het team verder uit te breiden tot La Causa Advocaten.

Advocaat nodig?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek op onze kantoren in Leiden en Delft of online.