Mediation

Samen komt u er wel uit
Wij zoeken de middenweg, u vindt de oplossing
Direct een advocaat nodig?

Minnelijke geschiloplossing

Samen een weloverwogen keuze maken

Mediation is een vorm van conflictoplossing in goed overleg, waarbij u onder begeleiding zelf de oplossing vindt. Mocht u gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat uw conflict met hulp is op te lossen, dan heeft het zeker zin om eerst samen met onze deskundigen de gevolgen van die beslissing te bespreken. Binnen de veilige setting van een mediation bijeenkomst, praten wij samen met u in vertrouwen over de oorzaak, de gevolgen, uw ideeën en wensen. Een relatiebreuk is immers nimmer een fijne beslissing en kan grote gevolgen voor u beiden hebben. Beter is het dan om dat goed te regelen. Ondanks dat het besluit om uit elkaar te gaan onomkeerbaar kan zijn, hoe mooi is het dan als u samen tot een oplossing komt? Een oplossing waarmee u samen verder kunt.

Maatwerk

Doordat wij al vele scheidingen door middel van mediation hebben begeleid, kunnen wij u de juiste handvatten geven om een oplossing te vinden die ruimte biedt voor beide belangen. Als vanzelfsprekend kiezen wij geen kant. Ons enige doel is een oplossing met u beide te vinden. Wat wij doen is u samen adviseren, sturen en begeleiden naar de meest passende uitkomst voor uw geval. Maatwerk dus, geen standaard of nummer.

Kinderen

Tijdens de mediation zullen wij u ten eerste begeleiden bij de financiële en juridische gevolgen van de beslissing om uit elkaar te gaan. Daar eindigt het niet mee. Natuurlijk kunnen wij met u bespreken wat de scheiding betekent voor de kinderen. Bespreekbaar wordt gemaakt hoe u hen het beste bij die beslissing kunt betrekken, zonder hun of uw belangen te schaden. Er wordt nagedacht over de meest passende zorgregeling, de kinderalimentatie en andere gevolgen voor de kinderen. Deze afspraken worden samen met u vastgelegd in de vorm van een ouderschapsplan dat werkt en toekomstbestendig is.

U kunt meer over mediation lezen op de site van de rijksoverheid.

Waarom mediation?

Ruimte voor uw verhaal

Bij een procedure zijn er enkel verliezers. Dat weten wij als geen ander. Om die reden zullen wij beginnen bij het begin. Hoe is het zo gekomen? Waarom is het zo gegaan? Daarbij wordt stil gestaan bij beide kanten van het verhaal. Ieder krijgt zijn of haar ruimte om te vertellen. Alleen zo ontstaat wederzijds begrip en ruimte voor oplossingen.

Zodra de wens voor het gesprek weer is gevonden, gaan wij bouwen aan een andere toekomst. Met respect voor beide belangen en wensen. En alles in een veilige en vertrouwelijke setting.

Wat is belangrijk bij mediation?

Actieve opstelling

Voor een geslaagde mediation is het noodzakelijk dat u beiden bereid bent om naar oplossingen te zoeken. De middenweg, een alternatieve route, een andere visie of benadering en inleven in wat de ander nodig zou kunnen hebben.

U hoeft dat niet alleen te doen, wij zullen in onze rol van mediator proberen om u beiden te spiegelen, voor zover dat nodig is. Dat vergt wel enige zelfreflectie en inzicht. U kunt immers alleen samen uw geschil oplossen.

Na de mediation?

Het vervolg

Is de mediation geslaagd? Dan is het eerste doel behaald, u kunt weer verder! Al is het dan nog niet voorbij. In het geval van een echtscheiding zullen wij alle stappen zetten die nog nodig zijn, zoals een echtscheidingsprocedure op gezamenlijk verzoek. U wordt van stap één tot de laatste stap begeleid in het proces, opdat u daar zo min mogelijk zorgen van heeft.

Mocht er toch nog een geschil ontstaan? Wij staan uiteraard met genoegen weer voor u klaar.

Waar wij een brug tussen u beiden bouwen

Familierechtadvocaat nodig?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek op onze kantoren in Leiden en Delft of online.