Mediation

We helpen u er samen uit te komen
Wij zoeken de middenweg, u vindt de oplossing
Direct een advocaat nodig?

Minnelijke geschiloplossing

Samen een weloverwogen keuze maken

Een relatiebreuk is nimmer een fijne beslissing en heeft vaak grote gevolgen voor uw leven. Hoe mooi is het als u toch samen tot een goede afsluiting komt? Mediation is een vorm van conflictoplossing waarbij u samen, onder onze begeleiding, in goed overleg tot passende oplossingen komt. Bent u beide bereid om samen te werken, dan heeft het zeker zin om eerst met onze deskundigen de gevolgen van uw beslissing te bespreken. Binnen de veilige setting van een mediation bijeenkomst, praten wij in vertrouwen met u beiden, over de oorzaak, de gevolgen, uw ideeën en wensen.  Ondanks dat het besluit om uit elkaar te gaan onomkeerbaar kan zijn, geeft het vaak een fijn gevoel om dit goed geregeld af te kunnen sluiten  Een oplossing te vinden waarmee u beide verder kunt.

Uw situatie is maatwerk

Doordat wij al vele scheidingen door middel van mediation hebben begeleid, kunnen wij u de juiste handvatten geven om een oplossing te vinden die ruimte biedt voor beide belangen. Als vanzelfsprekend kiezen wij geen kant. Ons enige doel is u begeleiden om er samen uit te komen. Wat wij doen is u samen adviseren, sturen en begeleiden naar de meest passende uitkomst voor uw geval. Maatwerk dus, geen standaard of nummer.

In belang van de kinderen

Tijdens de mediation zullen wij u ten eerste begeleiden bij de financiële en juridische gevolgen van de beslissing om uit elkaar te gaan. Daar eindigt het niet mee. Natuurlijk kunnen wij met u bespreken wat de scheiding betekent voor de kinderen. Bespreekbaar wordt gemaakt hoe u hen het beste bij die beslissing kunt betrekken, zonder hen of uw belangen te schaden. Er wordt nagedacht over de meest passende zorgregeling, de kinderalimentatie en andere gevolgen voor de kinderen. Deze afspraken worden samen met u vastgelegd in de vorm van een ouderschapsplan dat werkt en toekomstbestendig is.

U kunt meer over mediation lezen op de site van de rijksoverheid.

Mediation biedt
Ruimte voor uw verhaal

Bij een echtscheidingsprocedure zijn er enkel verliezers. Dat weten wij als geen ander. Om die reden zullen wij beginnen bij het begin. Hoe is het zo gekomen? Waarom is het zo gegaan? Daarbij wordt stil gestaan bij beide kanten van het verhaal. Ieder krijgt zijn of haar ruimte om te vertellen. Alleen zo ontstaat wederzijds begrip en ruimte voor oplossingen.

Zodra de wens voor het gesprek weer is gevonden, gaan wij bouwen aan een andere toekomst. Met respect voor beide belangen en wensen. En alles in een veilige en vertrouwelijke setting.

Een actieve opstelling
is belangrijk bij mediation

Voor een geslaagde mediation is het noodzakelijk dat u beiden bereid bent om oplossingen te vinden. De middenweg, een alternatieve route, een andere visie of benadering en inleven in wat de ander nodig zou kunnen hebben.

U hoeft dat niet alleen te doen. Wij zullen u, in onze rol van mediator, beiden spiegelen voor zover dat nodig is. Dat vergt wel enige zelfreflectie en inzicht van u. U kunt immers alleen samen uw geschil oplossen door beide kanten te willen bekijken.

De volgende stap
na een succesvolle mediation

Is de mediation geslaagd? Dan is het eerste doel behaald, u kunt weer verder! Al is het dan nog niet voorbij. In het geval van een echtscheiding zullen wij alle stappen zetten die nog nodig zijn, zoals een echtscheidingsprocedure op gezamenlijk verzoek. U wordt vanaf stap één tot de laatste stap begeleid in het proces, opdat het tot een zo goed mogelijk einde wordt gebracht en u daar zo min mogelijk zorgen van heeft.

Mocht er toch nog een geschil ontstaan? Wij staan uiteraard weer voor u klaar.

Wij bouwen een brug tussen u beide

Mediator nodig?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek online of op onze kantoren in Leiden en Delft.