Heeft u een strafrechtadvocaat nodig?

Iedereen heeft recht op een goede advocaat en gedegen juridisch advies, juist in een moeilijke situatie
Neem direct contact op

Strafrecht

Verdenking van een strafbaar feit

Als de overheid inbreuk (dreigt) te maken op uw vrijheid, is een gespecialiseerde advocaat de beste keuze. Verdenking van een strafbaar feit kan immers ernstige en langdurige gevolgen voor u en uw naasten hebben. La Causa Advocaten biedt u deskundige en juridische bijstand en heeft ruime ervaring in het strafrecht.

Kennis van zaken is belangrijk

‘Geen feit is strafbaar dan uit kracht van een daaraan voorafgegane wettelijke strafbepaling’, zo luidt artikel 1 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht. Rechttoe, rechtaan, zult u wellicht denken. Niets is helaas minder waar. Het strafrecht kent vele gezichten, vormen en mogelijkheden. Dat kan in uw voordeel, maar ook in uw nadeel werken. Wij bieden u de juiste rechtsbijstand, als het er toe doet. Kennis van zaken en ervaring zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat uw rechten zo goed mogelijk worden gewaarborgd.

Wij staan voor u klaar

Al vanaf het eerste verhoor staan wij u bij. Wij bereiden u goed voor en begeleiden u tijdens het onderzoek, zodat u met vertrouwen het verhoor of de procedure in gaat. Met onze persoonlijke aandacht, kennis en kunde staan wij voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Wist u dat?

Hulp nodig bij
een verdenking?

Wordt u verdacht van een strafbaar feit en heeft u juridische hulp nodig? Wij zijn experts in het strafrecht en hebben jarenlange ervaring met strafrechtzaken. Wij verleenden bijstand in diverse spraakmakende zaken en hebben al veel cliënten vrijgesproken gekregen.

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Het strafrecht bepaalt
wat wel of niet mag

De vraag waar de grens ligt tussen goed en kwaad wordt gevormd door het strafrecht. De strafbepalingen geven de overheid  sturing aan wat zij moeten handhaven. Maar niet elke situatie is dezelfde. Niet elk feit is even zwaar. En niet elke gedraging strafbaar. Gelijke gevallen moeten gelijk beoordeeld worden, maar een goede advocaat kan net het verschil maken.

Strafrecht is geregeld in
het wetboek van strafrecht

In Nederland is het strafrecht onder meer geregeld in het wetboek van strafrecht (Sr of WvSr). Dit wetboek vormt samen met het Wetboek van Strafvordering (Sv of WvSv) de basis van het Nederlandse strafrecht. Hierin staan bepalingen over de strafbaarheid, de procedure, uw rechten en plichten en de wijze waarop de rechter uw zaak moet beoordelen.

Onze advocaten en juristen staan u deskundig bij
in uw strafzaak

Mishandeling

Is de situatie uit de hand gelopen en wordt u verdacht van mishandeling? Dan weten wij raad met uw situatie. Voor het juiste juridische advies en gedegen rechtsbijstand in het geval van een penibele situatie.

lees meer

Man wordt verdacht van mishandeling en heeft hulp nodig van een strafrecht advocaat

Diefstal of inbraak

Bevond u zich op een plek waar u niet had mogen zijn? Wordt u verdacht van een diefstal of een inbraak? Ligt de situatie genuanceerder dan men stelt? Bel direct voor de beste rechtsbijstand!

lees meer

Verdacht van inbraak en advocaat nodig? La Causa advocatenkantoor

Drugs

Nederland heeft een tolerant drugsbeleid als het gaat om gebruik. Maar bezit in grotere hoeveelheden wordt nog steeds streng aangepakt. Wordt u verdacht van drugsbezit, handel, vervaardigen of vervoeren van drugs? Bel ons voor direct advies en bijstand.

lees meer

verdacht van drugsbezit of drugshandel? Advocaat nodig?

Belediging

Net even die verkeerde opmerking wel gemaakt en heeft dat consequenties? Bij een verdenking van belediging kunt u bij ons terecht voor uitstekend advies en bijstand.

lees meer

Verdacht van belediging? Advocaat nodig? La Causa advocatenkantoor

Bedreiging

Wordt u verdacht van bedreiging? Heeft u een uitlating gedaan die bij de ander niet in goede aarde is gevallen? De grenzen zijn nauw en niet elke opmerking is een bedreiging. Een dagvaarding ontvangen is ook intimiderend. Kom bij ons langs voor een goed gesprek over uw verdediging en mogelijkheden. Wij staan voor u klaar.

lees meer

verdacht van bedreiging en een advocaat nodig? La Causa advocatenkantoor

Belaging

Meent de politie dat u niet niet voldoende afstand hebt genomen en zegt men dat u zich schuldig heeft gemaakt aan belaging of stalking? Het recht om u vrij te bewegen is een groot goed. Niet elke situatie is hetzelfde en het verschil ligt in de details. Wij weten hoe wij uw verhaal moeten uitleggen.

lees meer

Vrouw belaagt / stalkt haar ex met zijn nieuwe vriendin

Afpersing

Chantage? Wordt u verdacht van afpersing of afdreiging? Terwijl u enkel meende recht te hebben op een bepaald goed? Wat voor de een dwang is, komt op de ander over als vragen om een specifiek object te overhandigen. Juist bij dit soort feiten, is de juiste rechtsbijstand essentieel.

lees meer

verdacht van afpersing en strafrecht advocaat nodig? La Causa advocatenkantoor

Alcohol in het verkeer

Heeft u een drankje of blowtje teveel gehad en bent u toch achter het stuur gekropen? Uw rijbewijs kwijt? Een brief van het CBR ontvangen? Een verdenking van overtreding van alcohol in het verkeer, artikel 8 WvW, kan ernstige gevolgen hebben. U kunt daar op de lange termijn de gevolgen van ondervinden. Vraag ons om vrijblijvend advies om erger te voorkomen.

lees meer

Alcohol in het verkeer gebruikt?advocaat nodig?

Meer informatie over het strafrecht

Man in handboeien - strafrecht en familierecht gecombineerd

Een strafrechtadvocaat
Is er voor de verdachte

Onze strafrechtadvocaten zijn er voor de verdachte. Wij houden ons bezig met zaken waarbij u wordt aangeklaagd voor het begaan van een strafbaar feit. De belangen van enkel verdachten worden dus door ons behartigd. Bent u slachtoffer in een zaak? Dan kunt u voor hulp terecht bij een advocaat die is gespecialiseerd in het slachtofferrecht.

De taken van
strafrechtadvocaten

Onze strafrechtadvocaten hebben verschillende taken. Deze zijn afhankelijk van de aard van de zaak. Over het algemeen verdedigen wij de belangen van de verdachte in het strafproces, waaronder het vooronderzoek en de terechtzitting. Wij bereiden u voor, begeleiden u bij het proces en zoeken naar ontlastend bewijs als dat mogelijk is.

 

Verdachte tijdens het verhoor - strafrecht advocaat
advocatenkantoor met wetboeken strafrecht advocaat

Toepassing van

het strafrecht

Het strafrecht kan van toepassing zijn in een veelvoud van kwesties, denk bijvoorbeeld aan een diefstal, fraude, mishandeling maar ook zwaardere feiten zoals een poging tot doodslag of moord. Ons doel is uw waarheid te verdedigen en uw rechten te waarborgen. U staat er niet alleen voor.

Hoe lang kan een strafrechtelijk onderzoek duren?

Wanneer een verdachte niet in voorlopige hechtenis zit, moet de strafzaak in beginsel binnen 24 maanden zijn afgerond. Er zijn echter uitzonderingen. Wanneer een strafzaak gecompliceerd en/of omvangrijk is, kan de rechter besluiten dat de strafzaak langer mag duren.

Hoeveel bewijs is er nodig voor een veroordeling?

Volgens het Nederlandse strafrecht kan iemand alleen veroordeeld worden als er zowel wettig als overtuigend bewijs aanwezig is voor zijn of haar schuld. Hierbij zijn wettig en overtuigend twee verschillende begrippen. Indien er niet van beide sprake is, zal er vrijspraak moeten volgen.

Wettig bewijs: Het bewijs voldoet aan de wettelijke eisen; er zijn geen redenen voor de rechter om bepaalde gegevens uit te sluiten als bewijs van het tenlastgelegde feit. Het bewijs voldoet aan het wettelijke bewijsminimum.

Overtuigend bewijs: De rechter is persoonlijk overtuigd door het bewijs, dat de verdachte inderdaad schuldig is van het plegen van het strafbare feit.

 

Wat moet u doen als u gedagvaard wordt?

Wanneer u bent gedagvaard voor een zitting, kunt u het beste ook naar de zitting gaan. U kunt dan vragen beantwoorden en uw kant van het verhaal doen. Dit kan de rechter helpen bij het besluit. U hoeft hiervoor geen advocaat in te schakelen, maar het is wel verstandig om dit te doen. Een advocaat aan uw zijde, kan samen met u de zitting voorbereiden en u adviseren over wat u wel en niet moet doen.

Strafrechtadvocaat nodig?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, Online of op een van onze vestigingen in Leiden en Delft.