Advocaat | Partner

Dhr mr. J.H. Weermeijer-Patist

advocaat Weermeijer-Patist

Omdat iedereen recht heeft op een goede advocaat

Passie voor de advocatuur

Met de paplepel ingegoten

Mijn vader had een advocatenkantoor in het hartje van Amsterdam. Al van jongs af aan nam hij mij mee naar zijn kantoor, waar ik soms uren doorbracht luisterend naar ingewikkelde juridische praatjes. Ondanks dat ik daar nog weinig van begreep, wekte het al vroeg mijn interesse voor de advocatuur. Mijn vader stond in die tijd de ontvoerder van Gert-Jan Heijn (van Albert Heijn) bij, alsmede één van de Heineken ontvoerders. Ook als jongeling begreep ik maar al te goed, dat dit spraakmakend was, want in die tijd hoorde ik van die ontvoering via het jeugdjournaal. Als ik terugblik op die tijd weet ik dat mijn passie voor mijn vak hierdoor is geboren en voelde ik mij van meet af aan thuis in dit werkveld.

Van studie

tot beëdiging van dhr mr. J.H. Weermeijer-Patist

In 2003 heb ik mijn diploma Nederlands Privaatrecht behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik werkervaring opgedaan als vrijwilliger bij de Rechtswinkel in Hilversum. Aan het einde van mijn studie heb ik stage gelopen bij DAS Rechtsbijstand te Amsterdam en op een advocatenkantoor in Amersfoort. Na een jaar werkzaam te zijn geweest als jurist, ben ik op 10 december 2004 beëdigd tot advocaat.

Advocaat in

Leiden, Delft & het arrondisement ‘s-Gravenhage

Voordat ik zelfstandig ondernemer werd, ben ik na mijn advocatenstage in dienst getreden bij een sociaal advocatenkantoor in Den Haag. Bij dit kantoor heb ik onder leiding van sociaal bevlogen advocaten geleerd, dat iedereen recht heeft op een goede advocaat. Mijn zelfstandige praktijk is begonnen in 2011 met een prettige samenwerking met Mw mr. van Leur (voorheen Van Leur | Weermeijer Advocaten Delft).

Naamsverandering van het Advocatenkantoor

Advocaat Weermeijer | La Causa Advocaten

Na zes jaar samenwerking met Mw. Mr van Leur was het tijd voor verandering. In 2017 ben ik alleen verder gegaan onder de naam ‘Advocaat Weermeijer’. Door de toename van de hoeveelheid zaken en werkdruk, is mijn echtgenote steeds meer betrokken geraakt bij het bedrijf. Vanwege de groei die wij sindsdien hebben doorgemaakt en ons team inmiddels uit velen meer bestaat, was het tijd voor een naamsverandering: La Causa Advocaten. La Causa is Spaans voor ‘de zaak’, maar kan ook vertaald worden als ‘de oorzaak’. Het begin van een juridische procedure. La Causa Advocaten heeft inmiddels twee locaties, in Leiden en Delft.

Affiniteit met

Familierecht en jeugdrecht

Mijn eerste zaak was een echtscheidingskwestie en ik had direct affiniteit met dit rechtsgebied. Sindsdien heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het personen- en familierecht. Sinds 2008 ben ik lid van de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht en in 2010 ben ik lid geworden van de Haagse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten. In de tussentijd ben ik ook nog lid geworden van Dial, de specialistenvereniging voor kinderontvoeringszaken.

IKO Specialist

Internationale kinderontvoering

Na diverse jaren werkzaam te zijn geweest als familierecht advocaat, ben ik mij gaan verdiepen in het Internationale Kinderontvoeringsrecht. Bij de Rechtbank te Den Haag sta ik ingeschreven als specialist familie- en jeugdrecht, hetgeen inhoud dat ik jongeren mag bijstaan in zaken betreffende een gesloten machtiging uithuisplaatsing en jeugdzaken. Inmiddels heb ik mij verder ontwikkeld als IKO specialist en treed ik regelmatig op als advocaat in kinderontvoeringszaken.

IKO specialist op televisie

Een aantal van mijn IKO zaken zijn te zien in het televisieprogramma “Ontvoerd” van John van den Heuvel, waar wij met veel plezier aan mee hebben gewerkt.

Eigen ervaring

met het familierecht

In 2015 ben ik, na een relatie van 16 jaar, zelf gescheiden. Door deze persoonlijke ervaring heb ik meer inzicht gekregen in de behoefte en emoties bij echtscheidingszaken. Vanuit dit perspectief kan ik beter inspelen op wat u als cliënt nodig heeft in een familierecht kwestie. Sinds 2017 hebben mijn echtgenote en ik een samengesteld gezin. Samen hebben wij vijf kinderen en een goedlopende co-ouderschapsregeling.

Strafrecht

Spraakmakende zaken

Door de jaren heen heb ik een aantal spraakmakende strafzaken behandeld, waaronder bijvoorbeeld de bijstand van een verdachte in het zogenaamde ‘Eris proces’, de grootste strafzaak de Nederlandse geschiedenis.

Nevenactiviteiten

als deskundige

Als nevenactiviteit gaf ik tot 2019 jaarlijks een gastcollege Jeugdrecht bij de Hoge School Leiden en was ik extern deskundige bij de Hoge School Rotterdam. Ik beoordeelde dan de scriptie en eindpresentatie van een student, opdat hij of zij mogelijk kon afstuderen. In 2014 is een wetenschappelijk artikel van mijn hand over alimentatie voor pensioengerechtigden gepubliceerd in het Echtscheidingsbulletin, een vakblad voor Familierecht advocaten.

Juridische bijstand nodig?

Vrijblijvend contact opnemen met La Causa Advocaten

Bent u na het lezen van deze website benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Juridisch advies of een advocaat nodig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Online of op een van onze kantoren.

Maak vrijblijvend een afspraak