Afpersing

De dunne lijn tussen vrijwillig overdragen en dwang
U moet voor de rechter verschijnen?
Direct een advocaat nodig?

Vrijwillig afgegeven? Of dreiging met geweld?

Kom goed voorbereid voor de rechter

Het Openbaar Ministerie meent dat u zich schuldig heeft gemaakt aan afpersing, chantage of afdreiging en daarom heeft u een dagvaarding ontvangen.

Advies

U wilt vast weten wat de straf is voor een dergelijk misdrijf. Bent u benieuwd naar wat de politie heeft opgeschreven? Of misschien bent u onschuldig en wordt uw onschuld ten onrechte niet aangenomen. Misschien heeft u al vastgezeten of gaat het om een familielid die in de problemen is gekomen. Het kan ook zijn dat er nader onderzoek moet worden gedaan of dat de zaak beter kan worden afgedaan door de Officier van Justitie.

Deskundige hulp

Wij bieden deskundige hulp bij uw situatie. Het is vooral belangrijk dat de rechter en de Officier van Justitiegoed naar uw kant van de zaak kijkt. Wij zorgen voor de juridische vertaling en verdediging van uw belangen.

Toevoeging

Pro deo bijstand of rechtsbijstand op basis van een toevoeging is geen enkel probleem. Bij vrijspraak is de bijstand zelfs helemaal gratis en heeft u wellicht nog recht op een schadevergoeding.

Verdacht van afpersing?

Krijgt u te horen dat u wordt verdacht van een misdrijf, zoals afpersing of afdreiging, raak dan niet in paniek. Zorg er eerst voor dat u goed nadenkt over hoe het kan dat u als verdachte wordt aangemerkt. Heeft u misschien iets verkeerds gedaan of is er ontlastend bewijs, zijn er getuigen die anders kunnen verklaren of had u een goede reden? Ga met deze gegevens naar La Causa Advocaten. Bespreek uw probleem en laat u adviseren. Wij bespreken in een rustige, vertrouwelijke setting uw kansen en mogelijkheden.

 

Bijstand bij het verhoor

Laat u bijstaan tijdens het verhoor. Wij kunnen inschatten wanneer u beter kunt zwijgen, dan wel kunt spreken. Een verdenking is vaak goed opgebouwd en de opsporingsinstanties kunnen al een behoorlijk dossier hebben opgebouwd. Neem uw tijd om de vragen goed te beantwoorden. bedenk dat elk antwoord zowel in uw voordeel als nadeel kan werken. Bespreek bij twijfel met ons wat u het beste kunt antwoorden. Lees het proces-verbaal goed door en vraag zo nodig om aanpassing van hetgeen is opgeschreven. U heeft het recht op een kopie, voor uw eigen administratie.

De terechtzitting

Mocht de bijstand in de opsporingsfase niet hebben geleid tot een sepot, het laten van de vervolging, dan staan wij u graag bij tijdens de zitting. U wordt voorbereid op de zitting bij de rechter. Het dossier wordt opgevraagd en naar u doorgezonden, zodat u kunt lezen wat er over u is opgeschreven. Bekeken wordt of er bewijsmiddelen zijn die nog uitgezocht moeten worden of dat er getuigen zijn die nog nader gehoord moeten worden. Uw standpunt wordt bepleit, met uiteraard het doel dat de rechter een voor u zo gunstig mogelijke beslissing neemt. Bij een vrijspraak vragen wij om een schadevergoeding, als dat aan de orde is. Is de uitkomst een veroordeling? Dan bekijken wij of een Hoger Beroep kans van slagen heeft en stellen wij dat voor u in.

Wij behartigen uw rechten

Strafrecht advocaat nodig?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek op onze kantoren in Leiden en Delft of online.