Juridisch medewerker

Mw S. Reijmerink

Mijn grootste droom is om uiteindelijk strafrechter te worden

Rechtsgeleerdheid &
Criminologie

Mijn naam is Salomé Reijmerink. Ik ben geboren en getogen in Utrecht, maar heb besloten om te gaan studeren in Amsterdam en te gaan werken in Leiden. Ik vind het namelijk leuk om nieuwe steden te ontdekken. Na de middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde studeren. Op de één of andere manier ben ik toen bij criminologie beland. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor criminaliteit en dit leek hierbij goed aan te sluiten.

2x Bachelor:
Criminologie & Rechten

Tijdens mijn studie criminologie moest ik ook meerdere rechtenvakken volgen, waaronder het vak Beginselen Strafrecht. De rechtenvakken trokken mij zo aan dat ik besloot om in mijn tweede jaar de bachelor rechtsgeleerdheid erbij te gaan doen. Naarmate mijn studies vorderde kwam ik erachter dat ik rechten eigenlijk leuker vind dan criminologie. In de zomer van 2023 heb ik mijn bachelor criminologie behaald. En hoewel het zeer interessant en leerzaam was, heb ik besloten om daarin verder niks te doen. Het blijft echter zeker een goede basis voor het rechtsgebied waar mijn passie ligt: het strafrecht. In april 2024 heb ik ook mijn bachelor rechten behaald. Voor beide bachelors ben ik cum laude afgestudeerd.

Liefde voor
strafrecht

Ik weet niet precies waar mijn liefde voor het strafrecht vandaan komt. Ik leg het altijd zo uit: “Ik houd enorm van chocola, maar ik zou niet kunnen benoemen waarom dat zo is”. Datzelfde geldt voor het strafrecht. Ik vind het strafrecht ontzettend interessant, ik kan niet goed onder woorden brengen waarom dat zo is. In september 2024 zal ik daarom beginnen aan de master strafrecht.

Het familierecht
Ontdekken

Daarnaast ben ik een echte strever en wil ik mijn kennis altijd uitbreiden. Ik wil me dan ook niet beperken tot het strafrecht. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan bij La Causa Advocaten, omdat zij zowel gespecialiseerd zijn in het strafrecht als het familierecht. Zo kan ik ontdekken of het familierecht wat voor mij is.

De Advocatuur in
en rechter worden

Mijn grootste droom is om uiteindelijk strafrechter te worden, maar daarvoor wil ik graag de advocatuur in. Deze droom is betrekkelijk nieuw. Ik dacht altijd dat de advocatuur niks voor mij zou zijn. Toen ik echter in aanraking kwam met de advocatuur, leerde wat het inhoudt om advocaat te zijn en via mijn vrijwilligerswerk zelf voor de rechtbank stond om cliënten te verdedigen, kwam ik erachter dat ik het toch wel een ontzettend gaaf beroep vind.

La Causa Advocaten
Met plezier naar mijn werk

Ik kwam in aanraking met La Causa Advocaten doordat advocaat Weermeijer-Patist een gastcollege gaf aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar ik studeerde. Toen ik later een vacature tegenkwam voor zijn advocatenkantoor, heb ik gelijk gesolliciteerd. Ik was benieuwd hoe het is om op een echt advocatenkantoor te werken en het reilen en zeilen van de advocatuur mee te maken. Ik krijg hier de kans mee te werken aan strafzaken en om te ontdekken of het familierecht mij ligt. De sfeer op kantoor is heel gezellig en open. Iedereen staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en hulp te bieden. Ik ga met plezier naar mijn werk!

Juridisch advies of een advocaat nodig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Online of op een van onze kantoren.

Maak vrijblijvend een afspraak