Jurist

Mw S. Ayhan

mw S Ayhan: jurist bij La Causa advocaten

Ik ben er trots op om deel uit te maken van een team, dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige juridische dienstverlening en er alles aan doet om de cliënt bij te staan.

Over Mw S. Ayhan

Jurist met een passie voor het recht

Welkom bij La Causa Advocaten! Dit is sinds juli 2023 de plaats waar ik mij inzet voor het recht! Mijn naam is Sherfina Ayhan. Ik ben een jurist met passie voor het recht. Geboren en getogen in het bruisende Rotterdam, voel ik een sterke verbondenheid met de stad en haar gemeenschap. Toch weerhoudt dat mij niet om te reizen naar het mooie Leiden en Delft, waar La Causa Advocaten kantoor houdt.

Over het advocatenkantoor La Causa Advocaten

Trots op hoogwaardige sociale dienstverlening

Het kantoor staat bekend om zijn inzet voor cliënten die niet altijd in staat zijn een goede advocaat te betalen. Toch blijft La Causa Advocaten betrokken en doen zij er alles aan om iedereen te voorzien van hulp en advies. Zij geloven er heilig in dat eenieder recht heeft op een goede advocaat. Ik ben er trots op om deel uit te maken van een team dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige juridische dienstverlening en er alles aan doet om de cliënt bij te staan.

Een zoektocht naar rechtvaardigheid

als jong adolescent

Mijn reis in de rechten begon al als jong adolescent. Ik kon niet tegen onrechtvaardigheid en wilde altijd vechten om kwesties recht te zetten. Dit deed ik bijvoorbeeld ook als ik van mening was dat ik recht had op meer zakgeld en vrijheid, wat ik dan ook betoogde met uiteenzettingen op PowerPoint slides om mijn lieve vader te overtuigen van mijn gelijk. Ik was dus als puber al aan het pleiten! Mijn familie zag mij daarom ook als vechtersbaasje. In goede zin, uiteraard. Ik ga door tot alle middelen zijn uitgeput en ben een echte doorzetter.

Studie rechtsgeleerdheid en een

master strafrecht

Dit resulteerde later in een intrinsiek verlangen om rechtvaardigheid te waarborgen en dwaling te voorkomen. Dit was ook de reden waarom Rechtsgeleerdheid heb gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vervolgens heb ik de master Strafrecht gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Binnenkort hoop ik te horen dat ik ben afgestudeerd als meester in de rechten. Hiermee wil ik mijn reis verder vervolgen als advocaat-stagiair. Uiteindelijk wil ik mijzelf zien als pleitbezorger van eerlijke processen en beschermer van individuen die te maken krijgen met het rechtssysteem.

Familierecht, strafrecht of

een combinatie van deze rechtsgebieden?

Naast mijn liefde voor het strafrecht, heeft het familierecht ook een speciaal plekje in mijn hart weten te veroveren. Hiermee kwam ik in aanraking na een stage op een advocatenkantoor, waar vooral het familierecht centraal stond. De familierechtelijke kwesties waren zeer herkenbaar voor mij. Ik begreep als geen ander wat voor impact dergelijke zaken hebben voor de partijen en het kind. Familiezaken zijn meestal complex, waarbij gevoelens, relaties en toekomstige belangen op het spel staan. Hier heb ik veel empathie voor. Daarom heb ik ook besloten het strafrecht en familierecht te combineren en mij in te zetten voor beide rechtsgebieden. Dit is ook waarom ik heb gekozen voor La Causa Advocaten. Het kantoor doet allebei!

Bescherming van kinderen

bij internationale kinderontvoeringszaken

Verder is het kantoor ook gespecialiseerd in internationale kinderontvoeringszaken. Deze ernstige kwesties komen vaak voor bij echtscheidingen of conflicten tussen ouders. Het is cruciaal om in dit soort gevallen het kind te beschermen en het recht op contact en omgang met beide ouders te waarborgen. Deze zaken balanceren op de grens van het familierecht en het strafrecht, en ik hoop mij hierin te kunnen ontwikkelen. 

Waar ik nog meer van houd

naast mijn werk als jurist

Tot slot wil ik nog vertellen dat ik in mijn vrije tijd veel boeken lees. Althans, ik koop veel boeken. Het liefst lees en verzamel ik ze allemaal. Tot ergernis van mijn aanstaande man: er liggen overal boeken in huis! Ik heb inmiddels ook een indrukwekkende bibliotheek, waar ik elke dag met een beetje trots naar kijk. Daarnaast houd ik mij bezig met cultuur: ik houd van de Indiase muziek- en filmwereld. Het liefst dans ik de hele dag door. Dit doe ik samen met het andere vechtersbaasje in huis: mijn kleine dwergpapegaai Pico.

Op de hoogte blijven?

LINKEDIN

Volg mij of ons kantoor hier op LINKEDIN

Juridisch advies of een advocaat nodig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Online of op een van onze kantoren.

Maak vrijblijvend een afspraak