Secretaresse

Mw N. Bontenbal

nadine bontenbal

Ook het sociale aspect is iets wat mij erg aantrekt in La Causa Advocaten. Zij zetten zich in voor sociale rechtvaardigheid en komen op voor een ieder die dit nodig heeft

Over Mw N. Bontenbal

Juridisch secretaresse met ambitie

Mijn naam is Nadine Bontenbal en ik ben sinds begin juli 2023 werkzaam bij La Causa Advocaten als juridisch secretaresse. Sinds het begin van mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden is mijn interesse in de rechtspraktijk alleen maar toegenomen. Na het afronden van deze bachelor, wilde ik mijn theoretische kennis graag in de praktijk brengen en hiermee praktijkervaring opdoen. Ik acht deze praktijkvaardigheden namelijk minstens even waardevol als kennis van de theorie.

Familierecht & de sociale advocatuur

Aandacht voor de cliënt bij La Causa Advocaten

Dit werk biedt mij een inkijk in het reilen en zeilen van een advocatenkantoor. Bovendien heerst erbij La Causa Advocaten een stimulerende werkomgeving waardoor ik mij kan ontwikkelen. De samenwerking met advocaten, juristen en juridisch ondersteunend personeel is erg leerzaam. Er hangt een gemoedelijke sfeer, waardoor ik al mijn vragen met een gerust hart kan stellen en er altijd wel iemand is die even wil overleggen of mee kan kijken. Ook het sociale aspect is iets wat mij erg aantrekt in La Causa Advocaten. Zij zetten zich in voor sociale rechtvaardigheid en komen op voor een ieder die dit nodig heeft. Er is hier dan ook dagelijks veel contact met cliënten, wat ik erg waardeer.

Passende hulp bieden

Inzet voor sociale rechtvaardigheid

Menselijk contact is iets wat ik altijd erg leuk heb gevonden. Mede om deze reden heb ik erg lang getwijfeld tussen een studie in de zorg en het recht. Het volgen van de Minor Recht en Gezondheidszorg heeft mij doen besluiten dat een middenweg hierin voor mij perfect zou zijn. Doordat La Causa Advocaten een sociaal advocatenkantoor is en opereert binnen rechtsgebieden, waarin de zaken betrekking hebben op individuen namelijk het familierecht, jeugdrecht, strafrecht èn internationale kinderontvoering, wordt mij deze middenweg geboden. Door de gevoeligheid van deze zaken moet ik mij bij mijn werkzaamheden regelmatig kunnen verplaatsen in de situatie van een cliënt. Op deze manier hoop ik de cliënt zo passend mogelijk hulp te bieden.

Master arbeidsrecht

En werken in het familierecht

Naast het werken als juridisch secretaresse bij La Causa Advocaten, zal ik aankomende september beginnen met de master Arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden. De keuze voor deze master was niet gemakkelijk, ik vind namelijk alle rechtsgebieden leuk. Om de keuze iets te vergemakkelijken ben ik van plan na het afronden van Arbeidsrecht nog een master te gaan volgen. Door het volgen stage in het intellectueel eigendomsrecht, werken in het familierecht en het studeren van arbeidsrecht heb ik toch de kans om van meerdere rechtsgebieden kennis op te doen. Ik geloof dat dit erg waardevol is. Juridische kwesties zijn vaak niet volledig afgebakend en kunnen elkaar overlappen. Door het verkrijgen van brede kennis, zal ik zoveel mogelijk vraagstukken volledig kunnen beantwoorden. In de toekomst hoop ik met mijn werk mensen echt te kunnen helpen.

Juridisch advies of een advocaat nodig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Online of op een van onze kantoren.

Maak vrijblijvend een afspraak