Juridisch secretaresse

Mw J. Mullink

Ik vind het mooi om mensen in zulke nare situaties bij te kunnen staan

Welke studie
past bij mij?

Na de middelbare school twijfelde ik tussen de studies rechtsgeleerdheid, Nederlands en Biologie. Uiteindelijk ben ik biologie gaan studeren, om er in het derde jaar achter te komen dat dit toch niet de perfecte match voor mij was. In het laboratorium miste ik het contact met andere mensen. Bovendien zit ik liever met mijn neus in de boeken, dan dat ik een pipet in mijn handen houd.

Rechtsgeleerdheid
is de juiste keuze

Na afronding van de bachelor ben ik dus alsnog begonnen met de studie Rechtsgeleerdheid in Leiden. Inmiddels zit ik in het derde jaar van de bachelor en ben ik nog steeds erg gelukkig met mijn keuze.

Praktijkervaring
naast mijn studie

Ik ben bij La Causa Advocaten terecht gekomen doordat ik graag praktijkervaring naast mijn studie wilde opdoen. Omdat familie- en strafrecht mijn favoriete rechtsgebieden zijn, was dit kantoor mijn eerste keuze om bij te solliciteren.

Internationale kinderontvoering
spreekt mij erg aan

Ook internationale kinderontvoering spreekt mij erg aan; bij het vak Moot Court heb ik namelijk voor een IKO- zaak mogen pleiten. Ik vind het mooi om mensen in zulke nare situaties bij te kunnen staan, en ze te helpen de zaak tot een goed einde te brengen.

Een hond op kantoor
is de bonus

Toen ik voor het eerste gesprek op kantoor kwam, wist ik gelijk dat ik hier heel graag wilde werken. De sfeer is open, eerlijk en verwelkomend. Nadat mij werd verteld dat er een hond op kantoor is, was ik helemaal verkocht. Het fijnste van mijn werk bij La Causa Advocaten vind ik, dat geen dag hetzelfde is en ik nog elke dag nieuwe dingen leer.

De tijd
zal het leren

Voor ik hier kwam werken, was het mijn droom om rechter of officier van justitie te worden. Rechter, omdat ik graag uitspraken wil doen waar beide partijen zich in kunnen vinden. Officier, omdat ik graag aan waarheidsvinding wil doen. Onrecht moet bestraft worden, maar wel op een eerlijke manier. De advocatuur leek me om de een of andere reden te intimiderend. Dit is natuurlijk geen reden om een beroep af te strepen, waardoor ik nu alle togaberoepen graag zou willen bekleden. Gelukkig is er nog genoeg tijd om erachter te komen wat het beste bij mij past.

Hobby’s
in overvloed

Naast mijn studie en werk heb ik veel hobby’s. Ik wandel graag met mijn hond Luna, ik ben er trots op dat ze de snelste hond van het park is (dat heb je met een windhond). Ik houd van lezen en ben graag met mijn handen bezig. Het maken van kleding is een stabiele hobby, maar daarnaast probeer ik steeds nieuwe dingen. Zo hebben haken, breien, schilderen en pianospelen de revue al gepasseerd.

Verliefd,
verloofd, …

Ik ben verloofd, en het is een running joke dat mijn vriend en ik, ondanks dat we allebei nog studeren, de hobby’s hebben van gepensioneerde mensen.

Juridisch advies of een advocaat nodig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Online of op een van onze kantoren.

Maak vrijblijvend een afspraak