Officemanager

Dhr. Y. Bouchtaoui

Vanuit intrinsieke waarde geloof ik in de sociale advocatuur.

Wie is dhr. Y. Bouchtaoui?

Mijn naam is Youssef Bouchtaoui. Ik ben 46 jaar en ik ben sinds kort werkzaam bij La Causa Advocaten in de functie van office manager. 

Wat heb ik gedaan?

Aan de slag in de functie van sociaal beheerder

Hiervoor werkte heb ik jarenlang in verschillende functies in bij diverse woningcorporaties (sociale huursector) gehad. Ik ben begonnen in de functie van wijkbeheerder en in deze rol lag voor mij de focus voor het zorgen van een schone en veilige woonomgeving. Hierbij lette ik op of er vandalisme was gepleegd of dat gebouwen verloederden. Voor omwonenden was ik het aanspreekpunt bij klachten, burenruzies en andere zaken.

Een stap verder groeien

Aan de juridische kant van het sociale beheerderswerk

Na een aantal jaar in verschillende woonwijken (Utrecht, Overvecht, Rotterdam Lombardijen, Den Haag Zuid-West) gewerkt te hebben, kon ik leunen op een flinke portie werkervaring. Het was tijd om een stapje verder te groeien in mijn ontwikkeling en kon in het Groene Hart en aansluitend in de gemeente Bloemendaal aan de slag in de functie van sociaal beheerder. Hier was ik verantwoordelijk voor het aannemen en bijhouden van alle sociale dossiers. De dossiers gingen voornamelijk over burenruzies, geluidsoverlast, ontruimingen op basis van overlast, huurachterstanden of drugs gerelateerde zaken. 

Van begin tot eind was ik verantwoordelijk voor het dossier en kwam ik geleidelijk steeds meer in aanraking met de juridische kant van het sociale beheerderswerk. In deze rol was ik voornamelijk bezig met het opbouwen van dossiers met ernstige geluidsoverlast, geweldpleging, huurachterstanden en hennepplantages. Om dit te realiseren had ik intensief contact met daders, slachtoffers, politie, gemeente, hulpverlenende instanties, deurwaarder en advocaten. 

Mijn nieuwsgierigheid

En de definitieve stap om mijzelf verder te ontwikkelen

Menigmaal leidde een ernstig overlast dossier tot een stap naar de rechter om te vragen de huurovereenkomst te ontbinden. Hierdoor was ik regelmatig in de rechtbank aanwezig als vertegenwoordiger van de woningcorporatie. Je raadt het al, inderdaad mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld in de rechtsgeleerdheid. Ik bouwde dossiers op maar de stappen erna waren voor mij onbekend. Ik wilde mijzelf verder verdiepen in de rechtsgeleerdheid en uiteindelijk heb ik definitieve stap genomen om een nieuw pad in te slaan. Vanaf september 2023 ben ik gestart als deeltijd student rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Werkzaam als officemanager

Vanuit de intrinsieke motivatie bij een sociaal advocatenkantoor

Tevens ben ik sinds september 2023 bij La Causa Advocaten werkzaam als office manager. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het zo soepel mogelijk laten verlopen van de werkprocessen. Hierbij help ik vanuit een facilitaire rol mijn collega’s in hun dagelijkse werkzaamheden. La Causa Advocaten is een sociaal advocatenkantoor, waar men gelooft dat iedereen recht heeft op een goede advocaat. Zelf geloof ik ook in een sociale advocatuur en help ik vanuit intrinsieke waarde graag mensen. In dat opzicht heb ik geluk dat ik mijn persoonlijke ontwikkeling kan combineren met mijn facilitaire werk in een advocatenkantoor. Als deeltijdstudent sla ik zo twee vliegen in één klap. Enerzijds leren en anderzijds werken tegelijk. 

Heeft u juridische bijstand nodig?

Neem vrijblijvend contact op met La Causa Advocaten

Heeft u hulp nodig van een advocaat in Leiden, Delft of omstreken? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Juridisch advies of een advocaat nodig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Online of op een van onze kantoren.

Maak vrijblijvend een afspraak