Advocaat | Partner

Dhr mr. J.H. Weermeijer-Patist

advocaat Weermeijer-Patist

Omdat iedereen recht heeft op een goede advocaat

Passie voor de advocatuur
Kreeg mr. J.H. Weermeijer-Patist met de paplepel ingegoten

Indertijd had de vader (Jan Weermeijer) van mr. J.H. Weermeijer-Patist een advocatenkantoor in het hartje van Amsterdam. Al van jongs af aan nam zijn vader hem mee naar het kantoor. Soms bracht hij urenlang spelend door in een achterkamertje, luisterend naar zijn vader en zijn ingewikkelde juridische praatjes. Ondanks dat het taalgebruik op die leeftijd nog te hoog gegrepen was, wekte het zijn interesse voor de advocatuur. Zijn vader stond in die tijd de ontvoerder van Gert-Jan Heijn (Albert Heijn) bij, alsmede één van de Heineken ontvoerders. Zelfs als jongeling begreep mr. J.H. Weermeijer-Patist maar al te goed, dat dit spraakmakend was. Deze beruchte ontvoering en strafzaak kwam destijds regelmatig in het nieuws. Terugblikkend is op die momenten zijn passie geboren om zelf advocaat te worden.

Van studie tot de beëdiging
als advocaat van mr. J.H. Weermeijer-Patist

Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam behaalde hij in 2003 diploma Nederlands Privaatrecht. Als rechtenstudent heeft hij werkervaring opgedaan als vrijwilliger bij de Rechtswinkel in Hilversum. Tegen het einde van zijn studie heeft hij stage gelopen bij DAS Rechtsbijstand te Amsterdam en gewerkt als jurist op een advocatenkantoor in Amersfoort. Na een jaar werkzaam te zijn geweest als jurist, is mr. J.H. Weermeijer-Patist op 10 december 2004 beëdigd tot advocaat.

Werkzaam als advocaat in
Leiden, Delft & het arrondissement ‘s-Gravenhage

Voordat hij zelfstandig ondernemer werd, is hij na zijn periode als advocaat stagiair in dienst getreden bij een sociaal advocatenkantoor in Den Haag. Deze periode heeft hem gevormd tot sociaal advocaat. Het is zijn stellige overtuiging, dat iedereen recht heeft op een goede advocaat. In 2011 is mr. J.H. Weermeijer-Patist als zelfstandige begonnen binnen de samenwerking met mw mr. van Leur (voorheen Van Leur | Weermeijer Advocaten Delft).

Naamsverandering van het advocatenkantoor
Advocaat Weermeijer wordt La Causa Advocaten

Na zes jaar samenwerking met mw mr. Van Leur was het tijd voor een verandering en is mr. J.H. Weermeijer-Patist zelfstandig verder gegaan onder de naam ‘Advocaat Weermeijer‘. Door toename van de hoeveelheid zaken en werkdruk is zijn echtgenote betrokken geraakt bij het advocatenkantoor. Zij heeft de dagelijkse leiding voor haar rekening genomen en inmiddels is het kantoor uitgegroeid tot een team van advocaten, juristen, en ondersteuning. Met dit nieuwe tijdperk is besloten om naar buiten te willen treden onder een nieuwe naam. Advocaat Weermeijer is verder gegaan onder de naam La Causa Advocaten. Deze naam is toepasselijk gekozen. La Causa is Spaans voor ‘de zaak’, maar kan ook vertaald worden als ‘de oorzaak’. Dit verwijst naar het begin van een juridische procedure. La Causa Advocaten is werkzaam in Leiden, Delft en omstreken. Daarnaast wordt er veel online gewerkt zodat er geen beperking meer is qua fysieke locatie.

Affiniteit met familierecht
en jeugdrecht

De eerste zaak van de heer mr. J.H. Weermeijer-Patist was een echtscheidingskwestie. Sindsdien ontwikkelde hij een affiniteit met het familierecht en heeft zich hierin gespecialiseerd. In 2008 is hij lid geworden van de FJR (Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht) en in 2010 van de HVJA (Haagse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten). Bij de Rechtbank te Den Haag staat hij ingeschreven als specialist familie- en jeugdrecht, hetgeen inhoud dat hij jongeren mag bijstaan in zaken betreffende een gesloten machtiging uithuisplaatsing en jeugdzaken.

IKO Specialist
Advocaat Internationale kinderontvoering | Child Abduction

Na diverse jaren werkzaam te zijn geweest als algemeen familierecht advocaat, wilde mr. J.H. Weermeijer-Patist zich gaan specialiseren in het Internationale Kinderontvoeringsrecht. Hij heeft een passie voor dit rechtsgebied ontwikkeld en treed regelmatig op als IKO advocaat in kinderontvoeringszaken. Mr. J.H. Weermeijer-Patist is lid van Dial (The Dutch Association of International Child Abduction Lawyers) , de specialistenvereniging voor kinderontvoeringszaken.

IKO specialist
op televisie

Een aantal van zijn IKO zaken zijn te zien in het televisieprogramma ‘Ontvoerd’ van John van den Heuvel, waar hij met veel plezier aan meewerkt. Kosteloos en belangeloos levert hij regelmatig een bijdrage aan het programma, in de hoop dat ouders weer omgang kunnen heb met hun ontvoerde kinderen. Mr. J.H. Weermeijer-Patist is lid van Dial (The Dutch Association of International Child Abduction Lawyers), de specialistenvereniging voor kinderontvoeringszaken.

Eigen ervaring
met het familierecht

Mr. J.H. Weermeijer-Patist heeft in 2015 zelf ook een scheiding doorgemaakt. Door deze persoonlijke ervaring heeft hij nog meer inzicht gekregen in de behoeften en emoties in echtscheidingszaken. Vanuit dit perspectief kan hij nog beter inspelen op wat zijn cliënten nodig hebben bij een echtscheiding. Door zijn jarenlange ervaring als familierechtadvocaat is hij in staat om zijn cliënten snel en op een integere manier te helpen bij het vinden van de juiste weg in een juridische procedure. Hierbij draait alles om een invoelende, sociale aanpak te vermengen met zijn vakkennis in het familierecht sinds 2004. Deze ingrediënten zijn onlosmakelijk verbonden binnen dit rechtsgebied. Familiekwestie liggen vaak gevoelig en gaan gepaard met veel emoties. Juist dan wilt u kunnen rekenen op een advocaat, die in staat is om deze werelden te verenigen en daarnaast daadkrachtig de koers uitzet. Deze rol is mr. J.H. Weermeijer-Patist op het lijf geschreven, want zoals hij zelf zegt: ‘Niks menselijks is mij vreemd’.

Strafrecht
Spraakmakende zaken

Door de jaren heen heeft mr. Weermeijer-Patist een aantal spraakmakende strafzaken behandeld. De meest recente strafzaak is de bijstand van een van de verdachten in het zogenaamde ‘Eris proces’. Dit is samen met het Marengo proces de grootste strafzaak in de Nederlandse geschiedenis.

Nevenactiviteiten
als deskundige

Als nevenactiviteit gaf hij tot 2019 jaarlijks een gastcollege Jeugdrecht bij de Hoge School Leiden en was hij extern deskundige bij de Hoge School Rotterdam. Hij was verantwoordelijk voor het beoordeelden van scriptie’s en de eindpresentatie van studenten. In 2014 is een wetenschappelijk artikel van zijn hand over alimentatie voor pensioengerechtigden gepubliceerd in het Echtscheidingsbulletin, een vakblad voor familierechtadvocaten. In 2021 is er een invloedrijke uitspraak gedaan door de Hoge Raad in een van zijn familierecht zaken. Deze uitspraak heeft navolging verkregen in een beslissing van Het Hof ‘s-Hertogenbosch.

Heeft u juridische bijstand nodig?
Neem vrijblijvend contact op met La Causa Advocaten

Heeft u hulp nodig van een advocaat in Leiden, Delft of omstreken? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Op de hoogte blijven?
LinkedIn

Volg mij of ons kantoor hier op LinkedIn

Juridisch advies of een advocaat nodig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Online of op een van onze kantoren.

Maak vrijblijvend een afspraak